SULKY MASTER en SULKY PROGRESS

2019-04-04 07:59:34

Buitengewone stevigheid en betrouwbaarheid

Dankzij zijn stevige structuur kan de MASTER-zaaicombinatie de moeilijkste werkzaamheden in alle omstandigheden uitvoeren zodat landbouwers sereen en succesvol kunnen zaaien.

Efficiënt en stevig dankzij een draagframe dat berekend en getesteerd werd op een testbank, is de MASTER-zaaimachine een duurzaam product.

Eenvoudige en intuïtieve instellingen

De MASTER-zaaimachine werd bedacht om tijd te winnen gezien de ongeëvenaarde insteleenvoud. De debietproef wordt uitgevoerd op een gecentraliseerde post aan de achterzijde van de machine.

De zaaiwerkzaamheden zijn volledig beheerst aangezien de aanaarding volledig zichtbaar is vanuit de cabine.

Een rendabel product

Dankzij sterke industriële keuzes en een eenvoudige structuur kan SULKY een efficiënte en concurrerende oplossing aanbieden met de MASTER-zaaicombinatie.

Aan de nieuwe landbouwuitdagingen beantwoorden

De belangrijkste innovatie op de PROGRESS-zaaimachine is de combinatie van 3 onafhankelijke zaadbakken, die vanuit dezelfde terminal bediend worden, op een unieke volledig achteraan-gedragen zaaimachine. Dit nieuwe gamma van zaaimachines volgt de ontwikkeling van de landbouwgebruiken (combinatie van zaden, lokale toediening van mest bij het zaaien, inzaaien met verschillende types zaden, mengsels van verschillend granen, enz.) om het gebruik van landbouwgrondstoffen te verminderen terwijl een hoog rendement gehandhaafd wordt.

Verzorgde ergonomie

De uitdaging voor Sulky was om drie zaadbakken te integreren zonder de ergonomie te belemmeren. De ergonomie werd volledig herzien om de ijking van de drie onafhankelijke doseerinrichtingen te vereenvoudigen. De posten voor de debietproef werden zorgvuldig ontwikkeld om alle werkzaamheden te centraliseren voor een nauwkeurige en snelle instelling zonder foutrisico. Hiertoe heeft Sulky zijn eigen WISO-bedieningsinterface ontwikkeld. Deze kan gedownload worden op een iPad of op een ISOBUS-terminal naargelang de uitrusting van de landbouwer. Met de iPad beschikt de landbouwer over een Wifi-module om zijn debietproefset vanuit de voorziene posten uit te voeren zonder in de cabine hoeven te gaan.

Veiligheid van de gebruiker

De veiligheid van de gebruiker werd niet vergeten. Aan de ene kant werd de toegang tot de machine vergemakkelijkt met een brede inklapbare trap en een loopbrug tot de 3 zaadbakken en doseerinrichtingen. Schoon water is ook beschikbaar op de machine zodat de landbouwer zijn handen kan wassen om verontreinigingsrisico’s met zaadbehandelingsmiddelen te verminderen.

Een hoogwaardige zaaimachine

Ten slotte werd de technologie niet aan de kant gelaten. Naast de WISO-applicatie en de verbonden wififuncties kan de PROGRESS zaaimachine de automatische doseerinrichtingen aan de veldeinden via GPS starten en stoppen alsook automatische toepassingskaarten beheren. Het is zelfs mogelijk om onafhankelijke kaarten te beheren voor alle producten aan boord.

Met deze nieuwe PROGRESS-zaaimachine bevestigt SULKY zijn engagement in de nieuwe agro-ecologische technieken. Sulky maakt de multi-zaadbakken (die tot nu toe alleen verkrijgbaar waren op de getrokken zaaimachines) nu toegankelijk voor meer landbouwers.